Середня лінія клавіатури.

Для вивчення сліпого методу друку використовуємо  Дударик. Програма знаходиться на стадії тестування. Основною перевагою програми є українська мова. Програма дозволяє завантажувати свої вправи.
Я довгий час шукала потрібний клавіатурний тренажер, такий за допомогою якого можна було б навчитися друкувати.
Клавіша - хороший і простий інтерфейс, однак на вивчення усієї клавіатури трохи більше як 60 вправ, це дуже мало. Стаміна - немає простих вправ, тобто немає вправ на вивчення окремих літер, зразу потік літер.
 Отже Дударик переваги та недоліки тренажеру при вивченні середньої лінії клавіатури.
Для вивчення середньої лінії 50 вправ. Більшість вправ по 4 лінійки, ліміт помилок 5.  Мені здалося що для вивчення середньої лінії недостатня кількість вправ, тому я вирішила ускладнити їх додавши 3 контрольні роботи.
1 контрольна робота після 26 рівня, бо 26 рівнів вивчається вихідне положення рук. Отже це завдання у якому використовуються літери "ф", "і","в","а","о","л","д","ж". Завантажити
2 контрольна робота після 40 рівня, додалися літери "п", "р" та "є". Завантажити
3 контрольна робота після 50 рівня завершення вивчення середньої лінії клавіатури. Ця контрольна робота є фактичним повторення середньої лінії і друкуються не слова а набори літер: "фіва", "олдж", "авіф", "ждло", "фівап", "ролджє". Завантажити
Протягом цього тижня проведемо першу перевірку друку не у клавіатурному тренажері, а в текстовому редакторі.
 У даному клавіатурному тренажері немає вправ на вивчення нижньої лінії клавіатури, їх будемо створювати самостійні. На жаль слова, які використовую для вивчення сліпого методу друку не передбачають якихось складних граматичних конструкція поки це тільки іменники, думаю при їх введенні можна говорити про те, що працюємо з іменниками чи сполучниками "і". Отже потребую поради філолога і надалі.

Немає коментарів:

Дописати коментар